dimarts, 8 de maig del 2012

LES CRÒNIQUES DEL ARCE. Barcelona!

IEStudiants, som Ederne Ponce i Toni Jiménez. Vos presentem el nostre quadern de viatge, les nostres anotacions dels 4 dies que varem passar per terres catalanes. En breu penjarem algunes fotografies de la nostra aventura. Endavant!





Diumenge 22 d'Abril de 2012

Alumnes, professors i visitants d’ Iestudiants, ja hem arribat. Ja estem a Barcelona!
Ens situem al barri de Gràcia a l’hotel Guillermo Tell. El viatge ha durat al voltant d’unes quatre hores en tren des de que vam eixir de l’Estació del Nord de València a les 4 i quart de la vesprada.
Després d’aquest llarg viatge hem agafat el metro que ens duria fins ací  a l’hotel, que per cert està molt bé i és prou acollidor. Hem deixat totes les maletes i altre equipatge que portàvem i hem anat a sopar tots junts (els de València solament) a una plaça prop d’ací on, per cert, no han parat d’oferir-nos cervesetes en tota la estona. Hem menjat, ens hem rigut i hem fet l’itinerari que demà seguirem.
Després de sopar hem tornat cap a l’hotel, des d’on vos escric aquest diari que el meu amic Toni i jo vos escriurem per tal que no us perdeu cap detall de tot el que fem durant la nostra estància ací.
Demà serà el nostre primer encontre amb els alumnes canaris i els alumnes barcelonesos a l’institut Arquitecte Manuel Raspall de Cardedeu, que pel que ens han explicat va ser un arquitecte modernista bastant important.
Quan estiguem allí  els alumnes del PQPI Marta, Sara i Àngel i els de primer de batxiller Toni i jo, farem les nostres presentacions, en el cas de Toni i meu presentarem la wiki del nostre mestre Miguel Roselló i el nostre vídeo de falles, per acostar-los a nosaltres un poc més.
Bé i per hui poc més puc contar-vos, demà tornaré a escriure-us per contar-vos com ens ha anat.

Bona nit! Adéu!

PD: Ací a  Barcelona fa núvol, esperem que no ens ploga.

 Ederne



Dilluns 23 d'Abril de 2012

Hola de nou Iestudiants! Avui de matí ja hem conegut als xics i xiques de Canàries i hem marxat amb ells cap a Cardedeu a l’institut arquitecte Manuel Raspall , a 35 kilòmetres de Barcelona.
El trajecte ha sigut prou llarg, hem vingut en autobús i quan hem baixat Jordi, el coordinador del programa ARCE de Cardedeu ens ha conduit caminant fins que hem arribat a l’institut.
Una vegada allí, ens hem trobat amb una espècie de mercat que tenien muntat els alumnes d’allí  en el que hi venien llibres i altres coses, com a ‘’celebració’’ del dia de Sant Jordi. També per aquest motiu tots els alumnes tenien una jornada d’activitats sense classes.
A continuació tots els participants del programa ARCE exceptuant els barcelonesos hem entrat en la biblioteca on Francesc, el director del centre, en ha  rebut amb una calorosa benvinguda i ens han explicat el que faríem allí fins l’hora de dinar.
Hem esmorzat coca amb xocolate que ens havien preparat i quan hem acabat, ens han conduit fins a una aula on els alumnes de Barcelona, Canàries, i València em començat amb les nostres presentacions del projecte, cadascú de la seva respectiva assignatura.
Han començat els de Barcelona. En primer lloc, una xica ens ha ensenyat un vídeo que ella mateix havia fet per fomentar la lectura i seguidament tres xics ens han transportar (a partir del programa google earth)  des de Cardedeu fins al espai. Molt interesant!
Seguidament han eixit a presentar el seu treball dues alumnes canàries que ens han mostrat un vídeo en el que eixien fent un recorregut per les zones mes emblemàtiques d’allí, entre elles un museu arqueològic que el meu company Toni i jo hem reconegut perquè el vam visitar l’any passat quan vam estar allí.
Seguidament, han eixit dues xiques més que en aquest cas ens han volgut acostar a la cultura japonesa amb un power point que havien preparat, centrant-se principalment en la música d’allí.
I finalment, els turisans i turisanes. Primer, els alumnes del PQPI Marta, Sara i Àngel que ens han explicat en general un poc de cada web de cada assignatura del programa ARCE, és a dir, el que apareix quan punxem a l’enllaç programa ARCE a la pàgina web de l’institut.
A continuació Marta ens ha explicat els dos llibres que els alumnes del PQPI s’han llegit aquesta avaluació i s’ha centrat en un d’ells que es diu ‘’Quiero mi queso’’ amb el que ha aprofitat per transmetre’ns una lliçó moral: no vos rendiu, cal seguir endavant i canviar totes aquelles rutines que et condueixen a una vida que no t’agrada.
I per últim Toni i jo, amb la presentació de la wiki, però malauradament no hem pogut mostrar el vídeo de les falles per falta de temps.


Una vegada hem acabat amb la presentació ens han portat a un pati en el que tots els alumnes de l’institut, els canaris i nosaltres hem vist una obreta de teatre representada per alumnes del centre. Han representat Tres sombreros de copa de Miguel Mihura i la veritat és que ho han fet molt bé, ens han fet riure i passar una bona estona.
S’ha acabat la representació de teatre i hem eixit al pati on els professors d’educació física ens havien preparat una gimcana de jocs tradicionals de Barcelona.
A les 14’30 canaris barcelonesos i valencians alumnes i professors ens hem reunit al menjador per dinar i després hem tingut una estona per relacionar-se uns amb altres.
Per la vesprada els canaris i nosaltres, hem anat a les Rambles i la veritat és que allò feia goig. Els carrer estaven plens de gent, plens de roses i plens de llibres, un ambient típic del dia de Sant Jordi. A més hem passat pel barri gòtic, llàstima que no fora de dia per apreciar millor els monuments.
I per finalitzar aquest dia tan complet, els mestres ens han dut a sopar a una pizzeria i en acabar hem tornat a l’hotel.
I açò ha sigut tot per hui, demà hem de matinar, a les 8 i 15 hem d’eixir cap al museu de Dalí.

Bona nit i fins demà!

PD: En eixir de la pizzeria, ens han fet una oferta d’anar a un pub però estàvem massa esgotats i hem decidit que el millor era anar a gitar-se i eixir demà on fora.

Ederne


Dimarts 24 d'Abril de 2012

La matinada que hem tingut que fer hui ha sigut decisiva per a que tots caiguérem com a mosques a l’autobús camí de Figueres. Abans d’això hem desdejunat i hem anat passejant per la ciutat fins l’hotel dels nostres companys canaris. A Figueres, hem pogut gaudir dels seus carrers i meravellar-nos amb les innumerables excentritats que hem pogut vore al Museu Dalí. Cada pintura, cada escultura, ens traslladava al seu univers, al seu punt de vista,  que davant els nostres ulls sembla complicat però que té una raó de ser. Hem contractat a una guia que ens ha fet mes amena la visita i ens ha fer aprendre moltes més coses de les que ens hauríem imaginat. De segur que ara, cada vegada que algú ens parle de Dalí pararem més atenció.

Una vegada acabada la visita, ens hem dirigit a Girona, ciutat molt bonica amb un centre històric preciós i un llarg canal que recorda a la mateixa Venècia. La pluja no ha impedit que gaudirem d’un bon dinar i que continuarem coneguen-nos entre nosaltres.

Abans de tornar a Barcelona ens hem acomiadat d’alguns companys que per diversos motius no podran vindre a Valencia. No han faltat les llàgrimes. I només aplegar a la ciutat, la visita als exteriors de la impresionant Sagrada Família que Gaudí en va deixar en herència. Mentre feiem la primera i única parada a un McDonalds, contemplàvem les diferents portes i les altíssimes torres que conformen la basílica. També hem tingut l’oportunitat de baixar a la cripta i de meravellar-nos amb l’estructura del monument.

Una vegada a l’hotel tocava el torn de vore el partit de futbol, que encara que es celebrarà a Barcelona, hem tingut que vore a la tele. El resultat s’ha fet de notar a l’hora de sopar i potser per la tensió del resultat, no ens ficàvem d’acord en triar un lloc on menjar alguna coseta. Quan perfí ens hem aclarit, els companys de Las Palmas i nosaltres em estat xarrant una estona, estona que ens ha servit per conèixer histories personals, no totes amb un final feliç.

Ara ja, toca disfrutar de l’ultima nit a la ciutat i per això, hem decidit allunyar-nos del soroll dels aficionats culés i seure a prendre alguna cosa en un pub molt aseat. Amb les rialles dels meus companys m’acomiade. Demà posarem rumb a Valencia, cansats però contents per haver gaudit de cada segon a terres catalanes. Bona nit a tots!

Toni



Dimecres 25 d'Abril de 2012

Després del frenesí de les jornades anteriors, hui ha sigut un dia de maletes i relax. Ens hem dirigit a l’estació de Sants després de desdejunar i de deixar-ho tot en ordre, per posar punt i final a 4 dies magnífics en els que hem aprofitat el temps tant com ens ha sigut possible. Ara els companys canaris i catalans vindran a terres valencianes per continuar i acomiadar el projecte que ens ha unit. Ja al tren, camí de Valencia es hora de dir:
Fins prompte, Barcelona!

Toni

Dijous 26 d'Abril de 2012

Sembla mentida que després de dos anys hui haja acabat tot. Esta nit, mentre sopàvem, parlàvem sobre que seria de nosaltres, si ens tornaríem a vore, si faríem una reunió de participants del projecte ACE alguna vegada.

El dia ha començat amb un deliciós esmorzar al nostre institut. No ha faltat de res i tots hem quedat ben plens i amb forces per a enpendre les ultimes exposicions que faltaven.

Els canaris i els catalans han visitat el nostre centre i han pogut vore com a carta de presentació el Lip Dub que els alumnes vam realitzar el curs passat. Després d’això, Ederne i jo hem donat la benvinguda, al igual que Carles, el nostre director, que ha donat l’enhorabona a tots, especialment al professors, sense l’ajuda dels quals aquest projecte mai hauríem dut a terme.

Primer han presentat Pau Hueso i Paloma Mateo el seu bloc sobre la llengua anglesa i seguidament, amb la mateixa temàtica, Empar Guaita i Jose Enrique Sanchis ens han mostrat el seu treball.

Després els canaris ens han deleitat amb una aplicació didàctica per a xiquets més menuts sobre les religions primitives i una presentació molt emotiva sobre la guerra civil espanyola basada en el testimoni del iaio de una de les nostres companyes. També hem pogut visualitzar el resultat final del projecte El País de los Estudiantes que han realitzat els alumnes de l’ institut canari i un interessant bloc sobre cinema i cultura en general.

Abans de finalitzar, els alumnes de Cardedeu han parlat sobre l’accelerador de partícules de Ginebra, les rutes Tarraco (a Tarragona), dos videos sobre el foment de la lectura que ens han emocionat i una aplicació per a ajudar els estudiants amb la química. Moltes d’aquestes exposicions ens han mostrat ferramentes de treball que no havíem sentit mai.

Per finalitzar, Pepe Casañ i Jose Miguel Higón han presentat el seu bloc sobre l’educació plàstica, mostrant el resultat final de la falla que els alumnes de 3r d’ESO han estat realitzant els últims mesos i molts més treballs que gràcies al seu bloc han vist la llum. L’acte s’ha donat per conclòs amb un fort aplaudiment per a tots.

Ens hem dirigit a El Palmar, on hem gaudit d’una bona paella i d’un passeg per l’Albufera amb barca que ens ha agradat molt a tots. Més tard hem ficat rumb a la Valencia històrica, al centre de la ciutat, on cada alumne de Turís ha explicat un monument entre els que estaven, l’ajuntament de la ciutat, l’edifici de Correus, la Plaça de la Verge, la catedral,... Després tots hem anat al teatre El Micalet on hem gaudit d’un sopar excel·lent. I ha arribat el comiat. No han faltat les llàgrimes i l’emoció dels comiats més amargs. Sense cap dubte, la pitjor part del viatge. El que mai ningú podrà furtar-nos és el haver tingut l’oportunitat de conèixer les histories, la vida de gent de la que no sabíem res i que ara son amics, companys amb un pas comú. Barcelona i Canàries sempre tindran un lloc al nostre cor i a la nostra memòria.

I això ha sigut tot. Demà torna la vida quotidiana. La vida quotidiana amb una experiència més. Una experiència immillorable e inoblidable. Moltes gràcies a alumnes i professors per convertir un projecte educatiu més, en milions de moments únics. Moltes gràcies.

Toni


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada