divendres, 5 de desembre del 2014

OBRINT PAS

Per Marta Palmero Miralles (2n de Batxillerat)

"Lluitar, crear, construir poder popular"

Obrint Pas

Obrint Pas és un grup de música en valencià, compost per sis músics (tots ells de la nostra terra) armats amb guitarres, llaüts, contrabaix, viola de roda i percussió; fet que permet una barreja de distints estils musicals com hardcore punk, ska, rock, reggae i folk, amb el toc característic de l'instrument tradicional, la dolçaina.

Aquest grup de gran referència entre els joves d’arreu dels Països Catalans, s’ha acomiadat enguany amb tres concerts al Teatre Principal de València, després de 18 anys en actiu. No és un lloc escollit a l’atzar, sinó que és una més de les formes que aquestos joves han utilitzat per reivindicar (com també fan a les seues cançons) la unitat territorial i lingüística dels Països Catalans, l’independentisme català i la defensa del nostre idioma i, com no, de la nostra cultura i tradicions, davant de tots els polítics corruptes, que governen i viuen plàcidament a la ciutat.

Obrint Pas en concert acústic

A més, un dels elements que utilitzen per a parlar de la ciutat i de la necessitat d’un poble unit per a defensar la nostra cultura, són els poemes de Vicent Andrés Estellés, presents a les cançons La Flama i La vida sense tu.



Aquestos músics no s’han limitat a actuacions a València, sinó que han difós la llengua arreu de Madrid, Andalusia, les Illes Balears, Portugal, França, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Anglaterra, Suïssa, Polònia, República Txeca, Bòsnia, Japó...

Podem afirmar, per tant, que Obrint Pas ha sigut un dels grups de música en valencià que ha tingut una gran contribució en aquest procés de normalització, ja que cada vegada hi ha més gent i grups que aposten per escoltar i tocar música amb la nostra llengua, el valencià.

"No et limites a contemplar
aquestes hores que ara vénen,
baixa al carrer i participa.
No podran res davant d'un poble
unit, alegre i combatiu"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada