divendres, 11 de novembre del 2011

DOS MONÒLEGS DE 2n C

A classe de valencià hem treballat el monòleg humorístic i l’alumnat de 2n C ha preparat ocurrents monòlegs sobre la percepció que tenen els adolescents del món dels adults. Les i els alumnes del grup s’han posat en la pell d’un bon guionista de monòlegs i ens han deixat notes humorístiques que paga la pena llegir. Ací les teniu.


POBRES MARITS!
Mai vos havíeu preguntat pel món dels adults? Doncs hui us el vaig a explicar.
El món dels adults és dur, sobretot per als marits: primer es casen, després carreguen amb la sogra i el pitjor de tot... se’ls cau el cabell!
En canvi, les dones sempre estan dotorejant i, com no, sempre volen estar amb la seua família,
això sí, sempre els diumenges, que és l'únic dia que el marit pot descansar. Penseu en el moment en què el marit està menjant, com tots els diumenges, un rere l'altre, un bon plat de paella. El marit menja, no sap què dir-li a la seua família política i tots estan callats. Tots menys la seua dona, que sempre diu frases tan oportunes com "Esta paella té un pèl!!".

Iván García (2n C)


LES CONTRADICCIONS DELS ADULTS

Perquè els adults prenen tant de café?  Que han d’estar desperts les vint-i-quatre hores del dia? Potser no, perquè quan diuen “Anem a prendre un café?” en veritat acaben amb una cervesa. I també és curiós el que fa ma mare: s’alça abans de les sis i al tornar de treballar a migdia diu: “si no descanse, no sóc persona”. I aleshores, què és? Quin tipus d’animal, mineral o vegetal?
A més, els adults han d’escoltar les notícies almenys tres vegades al dia: a la ràdio, al cotxe, a la tele… Tenim les notícies fins a la sopa! Què volen? Aprendre-les de memòria? Si canvien al dia següent!
I són incoherents. Tenen el costum de dir als xiquets: “Vine que et pegue!”, i com que el xiquet de torn no acudeix diuen que és un desobedient. No: és intel·ligent. Recordeu també allò del “No faces cas, no!”. Però en què quedem? Cal fer-los cas o no?

Nuria Corral (2n C)

2 comentaris:

  1. jjajaja nuria e ivan los dos ganadores xd xd
    la verdad es que son muy graciosos xd

    ResponElimina
  2. a que si jajaajaj a mi tambn me acen gracia

    ResponElimina