dilluns, 30 de novembre del 2015

CORRELLENGUA 2015

Amb motiu del 9 d'Octubre, l'alumnat de l'IES Torís ha preparat treballs en record de l'obra de tres escriptors que van emprar la nostra llengua i que durant 2015 han sigut recordats per efemèrides relacionades amb la seua vida: Carles Salvador, Ramon Muntaner i Ovidi Montllor. Els millors treballs s'estan exposant aquests dies al rebedor de l'institut.








CARLES SALVADOR

Carles Salvador (València 1893-1955) ha estat nomenat Escriptor de l'Any 2015 per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en complir-se el 60é aniversari de la seua mort. El poeta valencià fou el màxim representant de l'avantguarda valenciana i és autor del poemari Vermell en to major. Durant la postguerra va posar en marxa els cursos de valencià que difongueren les Normes de Castelló de 1932.

Els alumnes de 1r i 2n d'ESO han reinterpretat els poemes de Carles Salvador mitjançant la tècnica del collage.

Desig de l'amor, de Sergio Redolar (1r d'ESO).


RAMON MUNTANER

Ramon Muntaner (Perelada, 1265 - Eivissa, 1336) és autor d'una de les quatre Grans Cròniques de la nostra literatura medieval. Enguany s'acompleix el 750é aniversari del seu naixement i per aquesta raó 2015 ha estat nomenat l'any Muntaner per la Generalitat de Catalunya. Muntaner va escriure la seua Crònica a la seua alqueria de Xirivella, on es féu ressò de les múltiples aventures que havia viscut al llarg de la seua vida.

L'alumnat de 3r i 4t d'ESO ha il·lustrat la Crònica de Muntaner mitjançant còmics.

Crònica de Ramon Muntaner, Alejandro Campos (4t B).


OVIDI MONTLLOR

Per últim, el cantautor Ovidi Montllor (Alcoi, 1942-1995) també ha sigut objecte d'homenatge perquè enguany s'han commemorat els 20 anys de la seua mort, o que se n'anà de vacances, com diria ell. Al llarg d'enguany s'ha recordat la seua figura en molts festivals de música i el nostre alumnat de 1r i 2n de Batxillerat ho ha fet mitjançant imaginatius videoclips en què rememoraven les cançons més conegudes de l'alcoià.

 El diluvi: Kele Fabián, Alicia Regidor, Alicia Ruiz, Jacobo Ruiz. (1r de Batxillerat)

Homenatge a Teresa: Maria Sala, Sara Ibáñez, Mar Guaita, Jaume Luján. (1r de Batxillerat)
 Va com va: Sofia Añón, Ainhoa Blasco, Paula Esteve, Anna Pla, Andrea Ruiz (2n de Batxillerat).





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada