divendres, 16 de juny del 2017

ENTREVISTA A JORGE CAMÁÑEZ: "FORMAR PART DE LA PRIMERA PROMOCIÓ D'ENGINYERIA BIOMÈDICA ÉS UN AVANTATGE"

Per Santi Camáñez (2n Batxillerat)

Entrevistem Jorge Camáñez Crespo, antic alumne de l'IES Torís. Actualment ha finalitzat la carrera d'Enginyeria Biomèdica. Jorge va pertànyer a la primera promoció de Batxillerat que va eixir de l'IES Torís i casualment ha format part de la primera promoció que ha cursat el grau d'Enginyeria Biomèdica a la Universitat Politècnica de València.


Quan vas acabar el Batxillerat a l'IES Torís?

Al curs 2010-2011, si no recorde malament. D'això ja fa uns sis anys. El temps passa volant.


Com et sents per haver format part de la primera promoció de l'IES Torís?

Va ser un any important per al poble de Torís, ja que es va aconseguir el que es perseguia durant molts anys. És a dir, unes instal·lacions noves que permeteren una educació de millor qualitat així com que tota la comunitat es trobe al mateix edifici. Nosaltres vam ser els últims que vam patir la impartició de les classes a les aules de la plaça Vicent Ribes, apartats de la resta del centre, cosa que m’alegra. A més a més també vam ser els primers en realitzar el Batxillerat a Torís, de manera que no era necessari desplaçar-se fins a Xest, com van fer les promocions anteriors a la nostra. Quedar-se dos anys més estudiant al teu poble va suposar un gran avantatge.

Per als alumnes de Batxiller, quina és la clau per a tindre una bona nota al selectiu?

Crec que a banda de cada un individualment s'organitza i dedica el temps suficient al estudi, és important que els professors orienten l'alumne i l’entrenen per a realitzar exàmens tipus selectivitat, per tal que quan arribe el moment puguen afrontar correctament el examen i s’eviten sorpreses. El selectiu és un moment important i decisiu però crec que donar-li massa importància tampoc es productiu. Ajupir-se o estressar-se pot ser molt roí.

Que et sembla la reforma educativa de la LOMQE?

Sincerament no estic massa al dia amb la reforma completa, ni amb tots els canvis que proposa. Però crec que eliminar la selectivitat és un error, ja que no tots els instituts generen alumnes amb el mateix nivell, cosa que amb una prova externa als instituts els coneixements s’avaluen de forma igual. S'hauria de blindar un pacte d'Estat referent a l’educació i no anar modificant-lo cada quatre anys.

Per què vas triar el grau d'Enginyeria Biomèdica? Casualment també has format part de la primera promoció d'Enginyeria Biomèdica al Politècnic...

Inicialment vaig començar Enginyeria industrial, però em vaig canviar en el meu segon any de grau. Sempre m’ha agradat el món de la sanitat igual que la tecnologia, i aquesta titulació unificava els dos camps, i a més a més era la primera promoció a València. Tant en el Batxillerat com al grau m’he sentit una mica especial per ser el primer, encara que tot no són coses bones. En molts aspectes eres el conillet d'índies: assignatures mal elaborades, temaris amb pocs recursos, cap referència d’exàmens anteriors... Però després de tot eres el primer amb aquest títol i eixe és un bon avantatge.

Per finalitzar, quins són els teus plans de futur?

El món laboral, amb la crisi, s’ha tornat prou exigent. Crec que els idiomes són un requisit indispensable, així com seguir formant-se amb cursos o inclús en algun futur màster. De moment vull millorar el meu nivell d'anglés i realitzar pràctiques en alguna empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada