divendres, 21 d’octubre del 2016

CORRELLENGUA 2016: RAMON LLULL I PERE CALDERS


Les celebracions del 9 d'Octubre d'enguany han tingut en el Departament de Valencià dos protagonistes literaris: Ramon Llull (ja que ens trobem en l'Any Llull) i Pere Calders (pel 80é aniversari de l'inici de la Guerra Civil). Els alumnes d'ESO del centre han elaborat obres plàstiques al·lusives a fragments de la producció literària d'aquests importants escriptors de la nostra literatura, obres que romanen exposades aquesta tardor a la planta baixa de l'IES Torís.




PERE CALDERS


Els alumnes de 1r i 2n d'ESO han preparat collages i cal·ligrames a partir dels microrelats de Pere Calders. Calders va romandre exiliat a Mèxic més de 20 anys, on entrà en contacte amb el Realisme màgic i amb la producció de microrelats, un subgènere narratiu molt popular a Amèrica llatina.













RAMON LLULL


El patriarca de les nostres lletres va viure a cavall entre els segles XIII i XIV i enguany s'acompleixen els set segles de la seua mort, motiu pel qual 2016 ha sigut proclamat l'Any Llull. El beat mallorquí va excel·lir en l'ús de l'exemplum en la seua obra narrativa, una mena de contes utilitzats per a il·lustrar opinions, sentències o ensenyaments. L'alumnat de 3r i 4t d'ESO ha elaborat còmics per a difondre alguns dels exempla de Llull.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada