divendres, 18 de desembre del 2015

LAS CINCO MEJORES PELÍCULAS DE PIXAR

Por Julián Crespo y Pablo Adrián (2º FPB - Electricidad)

A continuación vamos a presentaros las primeras películas animadas con tecnologías de 3D, que tuvieron un gran impacto en los espectadores infantiles y no tan infantiles. Si aún no las habéis visto todas, aprovechad las navidades para descubrirlas.

1. Toy story: Toy Story es una película de animación por computadora dirigida por John Lasseter, estrenada en 1995 y producida por Walt Disney Pictures y Pixar. Fue el primer largometraje de Pixar, además de la primera cinta animada completamente con efectos digitales en la historia del cine.
Es la historia de unos juguetes que cobran vida, su vida tranquila y divertida se ve alterada por un juguete llamado Buzz Lightyear.
Se trata de un canto a la amistad, que llego a tener dos secuelas y que supone el punto clave a partir del cambió para siempre la historia de la animación.

Toy Story, la primera película de Pixar y Disney

ENTREVISTA A MAJO ESCUDER (CANAL 9): "HI HA UNA NOVA GENERACIÓ DE VALENCIANS QUE ENCARA NO HA SENTIT DIBUIXOS ANIMATS EN LA NOSTRA LLENGUA"

Per Lara Vallés (2n de Batxillerat) 

Entrevistem Majo Escuder, periodista que durant més de vint anys va treballar com a reportera a la redacció dels informatius de Televisió Valenciana, i que en estos moments està acabant la seua tesi doctoral al voltant de l’efecte que ha tingut el tancament de Canal 9 en l’ús del valencià.

Majo, tu treballaves a Televisió Valenciana i ara estàs fent la teua tesi doctoral al voltant del seu tancament. Quin és el tema central del teu treball?

Bàsicament estic analitzant la influència que han tingut vint-i-cinc anys de televisió autonòmica en la vertebració lingüística i en la normalització de l’ús del valencià en la Comunitat.

La periodista Majo Escuder.

divendres, 11 de desembre del 2015

ENTREVISTA A TERESA NIETO, PROFESSORA DE LLATÍ I GREC: "M'AGRADA TREBALLAR EN SECUNDÀRIA; ELS PROFESSORS HEM DE FER DE LA MÀGIA PERDUDA UNA IL·LUSIÓ"

Per Rebeca Blega (2n de Batxillerat)

Entrevistem la professora de llengües clàssiques, Teresa Nieto.

Quina diries que és una de les teues virtuts més destacades?

En primer lloc, no crec en virtuts o defectes. Les persones tenen habilitats que convertim en virtuts o defectes. Jo sempre he sigut molt observadora. I aquesta habilitat m’ha vingut molt bé per al meu treball: per a traduir i a l’hora de donar classes.

Teresa i les seues alumnes del curs 2012/13.
Tens alguna afició?

Les aficions han anat canviant al llarg de la meua vida. Abans eren més intel·lectuals i sedentàries. Actualment m'agrada fer coses que no tinguen res a veure amb el grec i el llatí o el treball.

divendres, 4 de desembre del 2015

CRÍTICA CINEMATOGRÀFICA: "EL MÈTODE GRÖNHOLM"

Per Rafa Martínez (2n de Batxillerat)

El mètode Grönholm és una pel·lícula adaptada per Televisió de Catalunya i Versàtil Cinema, a partir de l’obra de teatre del dramaturg català Jordi Galceran i Ferrer.



Aquesta obra narra la entrevista conjunta de quatre aspirants que lluitaven per un treball d’executiu a una gran empresa multinacional. Aquesta entrevista no està dirigida per cap psicòleg o encarregat de personal, de fet, només una tablet s’encarregava de manar als participants les proves que cal que facen. Les proves que realitzen són cada vegada més desenraonades, ja que estan pensades per a analitzar i posar a prova els aspirants en situacions extremes i complicades, i així veure com són capaços de desenvolupar-se en aquells moments. L’objectiu de l’entrevista és fer fora a tres dels quatre i qui quede, es queda amb el treball.