divendres, 2 de març del 2018

"UNA HABITACIÓ PRÒPIA", UN ALTRE PROGRAMA SOBRE LLIBRES A LA RÀDIO VALENCIANA

Per Antti Ahola Rivas (2n de Batxillerat)

Una habitació pròpia és un programa de la ràdio À Punt, el presenta Irene Rodrigo amb la col·laboració del periodista Eugenio Viñas.


En cada programa s'introdueix un llibre diferente que la locutora llegeix. Parla d’algun tema concret que es desenvolupa al llibre de manera que el relaciona amb la vida quotidiana. Mentrestant, Eugenio relaciona l’obra amb la música i els programes de televisió, a més de esmentar de vegades algunes curiositats. Al llarg del programa parla amb l’audiència i amb algun escriptor convidat, i també rep missatges de veu que els oients envien. A part, ens podem escoltar diversos fragments de música en pauses relacionades amb el llibre.


Jo vaig escoltar tres programes diferents, on parlaren de Cien años de soledad, de Gabriel García Márquez; El tramvia groc, de Joan Francesc Mira i Crim de Germania, de Josep Lozano. Sobre la primera obra, Irene ens comenta que aquest és el seu llibre favorit i comenta principalment sobre l'herència familiar, el passar del temps i la solitud. Sobre la segona novel·la, la locutora ens parla del patriotisme i sobre la tercera, parla de com nosaltres influïm en la vida dels altres.


Aquest programa m'ha agradat, em pareix amè i agradable i crec que és bastant interessant com la locutora relaciona els temes dels llibres amb la vida, incitant-nos a llegir les obres i mirar-les d'una manera diferent, una manera que pense que és més personal. A més, les pauses les considere convenients, perquè ens ajuden un poc a assimilar el que acabem d’escoltar, i les col·laboracions, tant de l’audiència com dels escriptors, em pareix que enriqueixen el programa.

En conclusió, aquest programa val la pena escoltar-lo, ens presenta cada programa un nou llibre i ens mostra una relació del llibre amb la nostra vida, sense contar massa coses de la trama i provocant-nos interés i curiositat per llegir-lo.

Pots escoltar tots els programes d'Una habitació pròpia en aquest enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada