dimarts, 30 de gener del 2018

L'IES TORÍS RECORDA LES VÍCTIMES DE L'HOLOCAUST

El passat divendres 26 de gener, vespra del Dia Internacional de la Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, els alumnes i les alumnes de l'Institut d'Educació Secundària de Torís, junt als professors i les professores del centre, van recordar les víctimes de la barbàrie, amb la inauguració i l’encesa d'una flama, en memòria de totes elles.


El memorial, enguany, representa la manera en què els nazis identificaven amb un sistema de marcatge els diferents presoners, basant-se principalment en triangles invertits de diferents colors. Els triangles estaven fets de tela i es cosien sobre les jaquetes i camises dels presoners. Estes marques eren obligatòries i tenien significats concrets que servien per a distingir les raons per les quals el presoner havia sigut ingressat al camp: presos comuns, homosexuals, testimonis de Jehovà, dones associals, gitanos, malalts mentals, jueus i presos polítics. En definitiva, tota una diversitat que no entenia ni de gèneres, ni d’edats, ni de raça...  





L'IES de Torís ja ha realitzat diverses jornades, seminaris i exposicions, en anteriors edicions, conjuntament amb el CEFIRE i la Regidoria de cultura i d’educació de l'Ajuntament de Torís.

Enguany, el primer cap de setmana de maig, alguns alumnes i professors del centre, amb membres de la Corporació Municipal, visitaran el Camp de Mauthausen a Àustria. El viatge serà organitzat per l'Amical de Mauthausen i recordarà l'alliberament dels presoners i la figura de Vicent Vidrier, fill de Torís i víctima al Camp. També participaran en aquesta experiència altres centres escolars, autoritats i delegacions d'altres països, que rendiran homenatge i memòria a les víctimes i als supervivents.

La finalitat d'aquestes activitats és mantenir sempre viva la memòria d'aquells fets tan negatius i mostrar-ho a les diferents generacions, perquè mai més torne a succeir i mai caiguen en l'oblit.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada