divendres, 4 de maig del 2018

"EL NOM", CRÍTICA DE LA PEL·LÍCULA ESTRENADA A TV3

Per Natalia Navarro (2n de Batxillerat)

“Com eres capaç de posar-li al teu fill el nom de Hitler?”

Vicenç és convidat a casa de Pere i Cuca, la seua germana, a sopar. A més, a aquest sopar acudeix també Claudi, un amic de la infància dels dos germans. Tots junts esperen que arribe Anna, la dona de Vicenç. Mentre l'esperen, Vicenç els anuncia com van a anomerar al seu fill que està a punt de nàixer, cosa que provoca un caos en la familia.



La pel·lícula és escrita i dirigida per Alexandre de La Patellière i Matthieu Delaporte. Aquesta pel·lícula s’assembla a una altra que vaig vore anomenada Perfectos desconocidos, ja que igual que El nom, trancorre al llarg d'un sopar entre amics i es van desenvolupant diverses problemàtiques.



El tema de la pel·lícula és la crítica al prejudicis que es posen a les persones en l’època en què ens trobem.

El nom és una comèdia, ja que pretén fert-te riure i que te n’adones de com és la realitat en el món que ens envolta. Està adreçada per a un públic general, però més concretament per a un públic adult, per a mostrar que cal deixar a una banda els prejudicis que la gent ens puga atribuir.


En quant a la meua valoració, pensé que és una historia senzilla ja que és compresa amb facilitat, està molt ben desenvolupada i segueix un ordre cronològic temporal, sense canviar l'espai. No m’identifique amb aquesta pel·lícula, ja que parlen de que totes les persones tenen secrets personals que no els conten a ningú, i aquest no és el meu cas. A més, als personatges els importen els prejudicis, cosa que a mi no.

Els personatges estan ben retratats, ja que cadascun d’ells transmet el que el director pretén. Un transmet curiositat; l'altre, indiferència; l'altre, enuig, etc. Els personatges són molt expressius i hiperbòlics, ja que exageren molt els problemes que els van sortint.

A tall de conclusió diré que ha sigut una pel·lícula amb la qual m’he rist molt i he disfrutat mirant-la. La recomanaria pel seu sentit de l’humor i perquè et fa veure les coses des d’altre punt de vista. D’aquesta pel·lícula no canviaria res, ja que em sembla que està molt ben estructurada i que és molt útil per a la societat en la que vivim.

Si vols veure-la, segueix aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada