divendres, 25 de maig del 2018

EL PERIODISTA RAFA SÁNCHEZ ENS PARLA DE LA SÈRIE "MERLÍ"

Per Fran Beza (2n de Batxillerat)

Hui parlarem amb el presentador i director del programa d’UPV Ràdio El nombre es lo de menos. El seu nom és Rafa Sánchez i conjuntament amb el seu equip ha viatjat en diverses ocasions fins a Barcelona, on han fet les cobertures de les preestrenes de la segona i tercera temporada de la sèrie de televisió d’èxit mundial, Merlí. També li preguntarem sobre la reapertura de la nova televisió pública valenciana.


Com s’aconsegueix una acreditació per a esdeveniments com la preestrena de Merlí?

El procediment és senzill i molt més ara que tota la informació està a internet. En el cas de Merlí, assistírem a la preestrena quan encara s’emetia a TV3. Tots els mitjans de comunicació tenen un departament de premsa que s’encarrega de gestionar els contactes amb altres mitjans de comunicació. Llavors, nosaltres vam buscar el contacte amb el departament de premsa de TV3 i vam sol·licitar acreditacions per cobrir l’esdeveniment.



I de què es parla en una preestrena de Merlí?

Hem de tenir clar que una preestrena és un esdeveniment que té com a objectiu principal aconseguir visibilitat als mitjans de comunicació externs. Per això trobem tres parts a les preestrenes. La primera és una roda de premsa amb el director de la sèrie, el director de la cadena de televisió, el creador de la sèrie i alguns dels actors i les actrius protagonistes. Després d’això es deixa un temps als mitjans de comunicació acreditats per a que entrevisten a les personalitats que interessen a les respectives línies editorials. Per últim, es projecta el primer capítol de la sèrie. D’aquesta manera, la premsa pot veure com serà la nova temporada i preparar opinions que després es publicaran.


En la teua opinió, qui és el millor de tots els peripatètics?

Personalment pense que Carlos Cuevas (Pol a Merlí) és un gran actor. De fet porta des de molt xicotet en la professió. Ell va començar la carrera d’actor fent de Biel a Ventdelplà, sèrie de TV3. Ara amb tota la popularitat guanyada a Merlí ha aconseguit un paper a Cuéntame Cómo Pasó a La 1. També m’agraden Júlia Creus i Laia Manzanares amb qui tenim una relació molt propera.

Quines diferències hi ha entre veure un capítol d’una sèrie a la televisió o al cinema?

La més obvia, la grandària de la pantalla. Llevat d'això, veure el capítol al cinema es una experiència diferent. A les projeccions de Merlí assistíem la premsa i també fans de la sèrie. Llavors, l’ambient que es crea al poder compartir les emocions del capítol amb altres huit-centes persones és una cosa que a casa veient la televisió no pots aconseguir.

Mantens el contacte amb algú de la sèrie?

Sí. Parlem sovint amb Héctor Lozano, productor executiu, guionista i creador de Merlí. Encara que la sèrie ha acabat a TV3, Netflix ha comprat els drets d’emissió i això ha provocat que Merlí també siga un èxit a Llatinoamèrica. Héctor ha escrit un llibre Quan érem els peripatètics, que entre altres coses inclou capítols on Bruno, el fill de Merlí, narra les seues experiències a Roma, cosa que no es veu a la sèrie. A més em va dir fa poc que Merlí va ser guardonada amb el premi a la millor sèrie dels The Hall Of Stars Awards 2018.


Canviant de tema, com va la posada en marxa d’A Punt mèdia?

El fet objectiu és que ja queda menys per a tornar a tindre uns mitjans de comunicació autonòmics. La ràdio d’A Punt mèdia ja està funcionant. També ho fa la redacció de notícies que ja es publiquen a la web i xarxes socials de la cadena i apareixen als butlletins informatius horaris a la ràdio. La televisió porta un ritme més pausat. Malgrat tot, ja està en emissions en proves tècniques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada