divendres, 11 de maig del 2018

"PELS PÈLS!": CRÍTICA TEATRAL

Autor: Miguel Valencia (2n de Batxillerat)

Pels Pèls, dels creadors d’Imprebis i els productors de La Ratonera, és una comèdia policíaca per a morir-se de risa, on cada dia són els espectadors qui han de decidir el final. Durant la representació es tractarà d’esbrinar quin dels quatre sospitosos ha comés l’assassinat. Tots quatre estaran tancats en una perruqueria junt amb dos policies. El públic hi participarà també i decidirà, amb els seus vots, qui és l’assassí o assassina. És tant l’èxit de Pels pèls, que l’obra ja ha entrat al Llibre Guiness dels Rècords.


Un altre aspecte que cal destacar d’aquesta obra es la participació amb el públic. L’obra consta de dos moments essencials on els espectadors han de interaccionar amb els personatges per intentar solucionar el misteri. El primer, té lloc en acabar la primera part de la representació, on els actors ixen a la saleta del teatre i són sotmesos a una gran quantitat de preguntes que mes endavant hauran respondre. Per últim, els espectadors hauran d’entrevistar a cada personatge per intentar endevinar qui ha comés l’assassinat. Els dos policies contaran amb l’ajuda del públic per trobar al assasí mitjançant un sistema de vots amb la gent present en la representació.

També cal destacar la preparació dels actors, que han sabut defensar-se per a qualsevol pregunta que els han anat fent durant la representació.

En quant al gènere, es tracta d’un thriller amb gran quantitat d’aspectes còmics. Durant la representació hi ha moments on podem veure-hi la intriga per intentar endevinar qui és l’assassí. Però aquesta intriga està perfectament integrada en la comèdia, ja que açò afavoreix que l’obra es faça més interessant.

Per un altre costat, aquesta obra, tot i que té gran quantitat de personatges, els que més destaquen són: Maria Elisa de Boluda i Agramunt interpretada per Lola Moltó, actriu que va tindre un paper molt important en la sèrie valenciana L’Alqueria Blanca on va interpretar el paper de Dora. També cal destacar el paper de Toni Carreras, interpretat per Carles Castillo, qui per al meu punt de vista fa aquesta obra més atractiva de cara al públic, provocant rialles inesperades a cada moment de la representació. Per últim, l'actor que més m’ha cridat l’atenció és l’inspector, interpretat per Alfred Picó, conegut per sèries d’humor com Socarrats o Chek-in hotel.

Per finalitzar m’agradaria donar la meua opinió sobre aquesta obra de teatre. Quan vaig anar a veure l’obra vaig pensar que seria molt divertida, ja que alguns dels meus familiars em van dir que era molt graciosa. Però jo, més aviat la qualificaria com entretinguda ja que per a mi hi ha altres obres més divertides que aquesta. En general, Pels Pèls és una bona obra per disfrutar amb els amics i fins i tot amb família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada