divendres, 24 de febrer del 2017

INAUGURACIÓ DE "LA MIRADA DE L'HORROR", UNA EXPOSICIÓ PICTÒRICA INSPIRADA EN L'HOLOCAUST

El dimecres 22 de febrer de 2017 es va inaugurar al Museu de Turís l'exposició de pintura “La mirada de l'horror” a càrrec del pintor i mestre local Juan Germán Sorlí Estellés. La mostra s'ha realitzat en el marc de les jornades educatives Retrospectiva didàctica sobre l'Holocaust, organitzades per l'IES Torís i patrocinades per l'Ajuntament de Turís i el CEFIRE de València. Romandrà oberta fins a l'1 de març.


En l'exposició, Sorlí Estellés ha intentat plasmar la grandesa de l'ésser humà i el dolor de veure que la dignitat de la persona és absurdament destrossada sense cap justificació. L'autor ha trobat la inspiració de les pintures en les mirades, els gestos i emocions sempre contingudes de l'ésser humà. “He buscat i he intentat entendre com es poden assimilar situacions límit, a vegades fins i tot plasmant les meues pròpies pors”, ha declarat l'autor.


Juan Germán Sorlí Estellés pretén amb la seua mostra pictòrica “que no se senta ningú indiferent davant la contemplació de l'obra. Pot agradar o no, però vull que cree inquietud i faça pensar en el que mai hauria d'ocórrer entre persones”.

L'autor de l'exposició ha pintat des de sempre. Actualment reconeix que té més temps i que el bagatge de vivències i sentiments li permet plasmar-los i transmetre inquietuds a través de la seua pintura. Sorlí Estellés es declara autodidacta i eclèctic; reconeix que la llista de pintors que admira és molt llarga i que la seua producció fusiona tendències, traços i formes de diferents estils.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada