El passat divendres 26 de gener, vespra del Dia Internacional de la Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, els alumnes i les alumnes de l'Institut d'Educació Secundària de Torís, junt als professors i les professores del centre, van recordar les víctimes de la barbàrie, amb la inauguració i l’encesa d'una flama, en memòria de totes elles.
El memorial, enguany, representa la manera en què els nazis identificaven amb un sistema de marcatge els diferents presoners, basant-se principalment en triangles invertits de diferents colors. Els triangles estaven fets de tela i es cosien sobre les jaquetes i camises dels presoners. Estes marques eren obligatòries i tenien significats concrets que servien per a distingir les raons per les quals el presoner havia sigut ingressat al camp: presos comuns, homosexuals, testimonis de Jehovà, dones associals, gitanos, malalts mentals, jueus i presos polítics. En definitiva, tota una diversitat que no entenia ni de gèneres, ni d’edats, ni de raça...
dimarts, 30 de gener del 2018
L'IES TORÍS RECORDA LES VÍCTIMES DE L'HOLOCAUST
divendres, 26 de gener del 2018
ENTREVISTA A PAULA ESTEVE: "LA UNIVERSITAT REQUEREIX MÉS RESPONSABILITAT"
Autora: Andrea Nogueroles (2n de Batxillerat)
En primer lloc, comenta’ns com ha sigut el teu pas pel nostre institut.
Recorde el primer dia d’institut com si fora ahir mateix i la realitat és que el temps passa molt ràpid i sense adonar-me’n, ja fa set anys. L’institut era una novetat, a més, la meua promoció va ser la primera que començava des d’un principi al nou institut. 1r d'ESO va ser un any de canvis i experiències noves amb nous companys de Godelleta. Vas coneixent els professors i és per aquesta raó que, sobretot en 2n de Batxiller, vam tindre una relació molt pròxima a ells, i l’ambient que es respirava a classe era genial. Sense cap dubte, aquest va ser el pitjor any a l’institut ja que es tracta d’un curs decisiu. Però deixant a part aquest any, recorde amb molt bon sabor de boca aquesta etapa a l’institut: els amics, les excursions, el creuer amb Miguel i Joan, les graduacions, el sopar en el bar d’Antonio, les pizzes de la cafeteria, i com no, el Tenim paraula de Jaume.
divendres, 19 de gener del 2018
LES RONDALLES D'ENRIC VALOR, EN DIBUIXOS ANIMATS
Per Andrea Crespo (2n de Batxillerat)
A cada capítol podem trobar antigues tradicions, es localitzen a pobles valencians i de tots es pot aprendre alguna cosa. Cada rondalla tracta d'un tema diferent, però totes s'assemblen entre elles, i és en la picardia d'alguns personatges o en com són de cabotes.
Etiquetes de comentaris:
Crítiques televisió,
Tradicions
divendres, 12 de gener del 2018
UN LLIBRE SOBRE EL PARLAR DE TORÍS
Susana Ribes i Miryam Lladró (2n de Batxillerat)
Tant Vicent Beltran com Carles Segura han volgut enllestir una monografia dialectal amb els apartats clàssics d’aquesta disciplina (fonètica, morfologia i lèxica) ampliant l’àrea d’estudi a la resta dels pobles de la Vall dels Alcalans (Montserrat, Montroi, Real, Llombai, Catadau i Alfarb) i a Carlet.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)