divendres, 29 de maig del 2015

ENTREVISTA A JAIME LOZANO: "EN UNES OPOSICIONS HI HA MOLT A ESTUDIAR I, PER TANT, MOLTA FAENA A FER"

Per Juan Lozano Benavent (2n de Batxillerat)

Hui entrevistem Jaime Lozano, ex alumne de l’IES Torís entre 2002/2003 i 2006/2007. Posteriorment, amb el Batxiller finalitzat, va elegir el grau en Història. El curs passat va estar al nostre institut com a professor en pràctiques del Màster en Secundària.

Per què decidires estudiar Història?
Història era una asignatura que sempre m’havia agradat des de xicotet i era la carrera universitària que més m’agradava quan em va tocar triar-ne una.

Jaime, el dia de la seua graduació.


Com recordes 2n de Batxiller? Fou molt dur?
Tinc molt bons records de 2n de Batxiller. D’una banda, va ser un any molt dur perquè és un curs on cal estudiar i treballar molt. Però d’altra banda, és un curs molt bo perquè vaig fer grans amics i ho vam pasar molt bé.



Després d’acabar la carrera i un màster, què estás estudiant ara?
Després d’acabar la carrera d’Història i el Màster de Secundària, en l’actualitat estic estudiant per als exàmens de les oposicions de professor d’Història que eixiran enguany. A més, també estic estudiant per a obtindre títols de valencià i anglés.

Com fou el primer dia d’universitat?
El primer dia a la universitat recorde que estava nerviós, però al mateix temps tenia ganes de començar la carrera universitària que havia elegit. El primer dia a la universitat no s’oblida mai.

Quin és l’estudi més dur que has hagut d'afrontar en la teua vida?
L'estudi més dur al qual he hagut de fer front són les oposicions que estic preparant-me actualment perquè hi ha molta matèria a estudiar i, per tant, molta faena a fer.

Què trobes a faltar de l’institut?
Fonamentalment, allò que més trobe a faltar de l’institut són els grans amics que es fan allí.

Recomanaries la carrera d’Història? Per què?
Si sempre us ha agradat l’assignatura d’història i conéixer el que va ocórrer en el passat, aquesta carrera universitària és perfecta per a vosaltres.

Quina importància tenen els idiomes en la teua carrera?
En la meua carrera els idiomes no tenen massa importància, encara que sempre ajuda saber un poc de llatí i grec. No obstant això, en l’actualitat és molt important estudiar i saber anglés perquè en molts treballs és imprescindible parlar en esta llengua.

Quin fou el principal canvi de l’IES a la Universitat?
El principal canvi de l’institut a la universitat és la major llibertat dels alumnes, ja que no han d’assistir obligatòriament a classe. A més, els professors no estan tan pendents dels alumnes com passa a l’institut.

Per últim, quina nota posaries a la teua experiencia a la universitat?
La meua experiencia a la universitat la qualificaria d’excel·lent perquè, per una part, he fet nous amics i, per una altra, he aprés una gran quantitat de coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada