dimarts, 26 de maig del 2015

"EN AQUEST PAÍS FALTEN PANS I SOBREN XORIÇOS"; GLUPS! 30 ANYS


Marc Guaita Igual (2n de Batxillerat)

Aquesta obra comença amb una cançó cantada per tots els artistes on ja ens diuen el que anem a veure. Començada l’obra, apareixen uns personatges babilonis, després apareix una escena que no té res a veure, situats en un bar on al final de l’escena, atrapen al cambrer. Després estan en una sala d'interrogatoris on els personatges no són els mateixos. Però poc a poc es va veient que en les escenes següents van apareixent els personatges de les escenes primeres i es va enllaçant totes les escenes anteriors que, com ja he dit abans, no tenen res a veure. Tot açò, gràcies al tema que té una gran càrrega ideològica, fent una crítica a l’esquerra i la dreta, malgrat que l’obra és una adaptació de l’obra originària de Dagoll Dagom, del 1983, quan ja existia la forma de govern bipartidista, que actualment continua vigent.


Aquesta obra és una comèdia, on predomina l’humor actualitzat i erotisme, amb nombroses cites i burles a personatges actuals i antics. Encara que hi ha escenes on es nota que l’obra és dels anys 80, per la música que apareix en diverses escenes com quan estan a la discoteca, o el que és l’escenari amb aparells propis d’eixos anys.



Respecte als personatges, s’identifiquen clarament amb l’època, per exemple, en la manera de vestir, ja que es diferencia entre un burgés de dretes, i un obrer d’esquerres. Amb un vocabulari clar, encara que en algunes escenes a alguns personatges no se’ls entenia bé del tot, perquè o parlaven massa ràpid o hi havia nombroses interrupcions que et feien perdre el fil. A més un vocabulari ple de col·loquialismes i vulgarismes que feien que l’obra no fóra molt apta per a xiquets, sinó per a gent ja més adulta.

Finalment, aquesta obra és prou interessant i no hi ha canvis importants respecte l’obra originària, per això es pot veure el pensament i el context on es va desenvolupar anteriorment. Sobre el meu punt de vista, jo sí que recomanaria aquesta obra perquè passes una bona vesprada rient i informar-te sobre l’evolució de les obres teatrals, però si que faria un xicotet canvi en la part de canviar d’escena, perquè es feia amb lentitud, jo recomanaria que fóra més ràpid.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada