divendres, 4 de març del 2016

FESTIVERN: MÉS QUE UN FESTIVAL!

Per Ainhoa Blasco Pérez (2n de Batxillerat)

Que vàreu fer per a acomiadar el darrer any 2015? De segur que organitzàreu els millors plans! Molts joves del País Valencià i Catalunya es van decantar per passar els últims dies de l’any al festival que va tindre lloc a Tavernes de la Valldigna, el Festivern.


L’essència del Festivern és organitzar una Nit de Cap d’Any arrelada a la nostra música i la nostra cultura, i presenta uns objectius clars, que van des de la normalització de la música en valencià, la promoció de grups joves, la difusió diferents estils i gèneres musicals des de les noves tendències, incloent la música d’arrel i d’autor fins a la reivindicació de la nostra cultura popular, així com la integració del festival dins de l’entorn cultural i festiu de la localitat on es celebra cada any.


Tot i que el Festivern està pensat per a gaudir de la Nit de Cap d’Any, comptàrem amb la possibilitat d’acampar des del dia 28, ja que s’organitzaren concerts des del dia 29 amb la presència de La Fera Ferotge, Cesk Freixas i Pau Alabajos, tots ells fent un homenatge a Ovidi Montlllor.

Pel que fa al 30 de desembre, des de les 10 del matí van tindre lloc els tradicionals tornejos de futbet, de bàsquet i de raspall i ja ben entrada la nit van pujar a l’escenari bandes com RIOT Propaganda, Skakeitan, Assekes i Smoking Souls entre altres, fent-nos gaudir d’una nit màgica a totes i tots.

El dia 31 va començar amb el concurs de paelles, un concurs que deixa molt bona oloreta a l’ambient i per la vesprada el grup Bacora va iniciar els concerts seguit d'Itaca Band i Els Catarres. La Gossa Sorda va donar la benvinguda al 2016 a Tavernes poc després de les campanades davant d’una carpa abarrotada. Així doncs, i des d'aquest moment, els concerts dels diferents grups es van prolongar fins altes hores de la nit.

Cal destacar que aquesta 11a edició del Festivern ha sigut la més multitudinària i ha reunit a més de 10.000 ànimes al llarg dels tres, dies disposades a gaudir al màxim en la nostra llengua i en un ambient de respecte, companyonia i molta festa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada