divendres, 13 de maig del 2016

ENTREVISTA A AMPARO GENOVÉS: "EL PROBLEMA DE LES RETALLADES CONTINUA A LA UNIVERSITAT"

Per Ana Pla (2n de Batxillerat)

Entrevistem Amparo Genovés, antiga alumna de l'IES Torís, que actualment es troba cursant el primer any de Magisteri a la Universitat de València.

En primer lloc, comenta'ns com descriuries la teua trajectòria a l'IES. Creus que el nostre IES té un bon nivell d'ensenyança?

La veritat és que la meua trajèctoria a l’IES ha sigut molt curta i satisfactòria ja que he conegut persones i aprés coneixements indispensables per a la vida. Pel que fa al nivel d’ensenyança, realment pense que és un dels instituts on més nivell acadèmic s’aconsegueix, prova d’açò són els resultats del selectiu.


Moltes persones no saben com afrontar el Batxillerat i es desanimen. Com ho vares portar tu? Penses que és molt dur?

Batxillerat va ser dur degut a la presió del selectiu, encara que per a mi, va resultar més difícil el 1r curs pel que fa al contigunt. 2n és un curs d’esforç diari, però tot el món passa per ahí, val la pena per la recompensa que suposa.

Creus que la pressió que s'ha de suportar durant aquestos dos anys de Batxillerat és equiparable a la de la PAU?

No ho pense ja que a l’insitut els exàmens resulten de vegades més complicats que els de la PAU (és el cas del meu any), a més de la pressió durant tot el curs per tal d’aconseguir bona nota per entrar a la Universitat.

Com hem dit, actualment estas cursant el primer any de Magisteri. Des de sempre has tingut clar el que volies estudiar? Quines portes t'obri?

Sí sempre ho he tingut clar, encara que a l’últim moment em van sorgir dubtes deguts a l’estrés de 2n. M’obri la possibilitat de treballar amb els més menuts, conèixer millor la professió mitjançant les pràctiques de primer, tercer i quart. A més a més, la Universitat de València concedeix l’oportunitat de fer l’Erasmus per a conèixer el sistema educatiu d'altres cultures. 

Com va ser el teu primer dia d'Universitat? Va ser tan brillant com pensaves o el canvi de l'IES a la Universitat tampoc és per a tant?

Va ser un dia de nervis perquè tots volem socialitzar-nos i conèixer al detall la facultat. El canvi de l’IES a la Universitat jo crec que no es nota al primer dia d’entrar-hi, sinó que a poc a poc, quan ja convius durant prou de temps amb les persones que tens a classe i saps realment que t’agrada el grau que has elegit.

Estudiar una carrera deu ser molt costós i de vegades podrà resultar un poc angoixant. Quines activitats fas per a desconnectar?

Bé de vegades sí que resulta estressant, només tenim exàmens a gener i juny però durant tot el quatrimestre ens manen treballs i es necesita treballar diàriament. És per això que per tal de desconectar eixim després de classes al cine o al bar.

Amparo i els seus companys de grau.
Quina és l'assignatura que més t'agrada de la teua carrera? I la que menys?

L’assignatura que més m’ha agradat és fer les practiques, que vaig estar dues setmanes i em porte una experiencia magnífica amb ganes de més a tercer. Per altra banda, la que menys m’agrada és estructura social i educació, ja que és de canvis a la societat i ho trobe un poc avorrit.

Durant aquests anys la crisi econòmica s'ha extés fins i tot al sistema educatiu. Aquestes retallades et vàren afectar mentre cursaves el Batxillerat? I ara que estàs en la Universitat?

Mentre estudiava el Batxillerat les retallades van ser molt dures i no vam poder poder realitzar moltes activitats de les proposades degut a aquest problema. El problema de les retallades continua a la Universitat, s’està parlant de la pujada de taxes per a estudiar un grau i les poques beques concedides als estudiants, la qual cosa ja és un fet.

Per últim, t'agradaria eixir del país per a treballar a un altre lloc o prefereixes quedar-te ací? Per a treballar fora, penses que és molt important el coneixement i la fluïdesa de parlar diversos idiomes?

Clar que m’agradaria, suposa una oportunitat per conèixer noves cultures i tradicions, nous idiomes i persones. És totalment necessari tenir un mínim de coneixements en certs idiomes per poder comunicar-te millor amb la gent i sobretot per desenvolupar-te com a persona en el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada