dimarts, 19 d’abril del 2011

NINTENDO 3DS, DIVERSIÓ PORTÀTIL 3.0

La nova consola portàtil de Nintendo (que tan sàviament s'ha anunciat meravellant a personatges famosos com Andreu Buenafuente o Eduardo Punset) ha tornat a revolucionar el mercat amb una idea tan imaginativa com complicada: oferir a l'usuari l'efecte 3D sense ulleres. Corria l'any 1979 quan George Lucas (sí, George Lucas, el de sempre) imaginava en el seu Star Wars un videojoc en 3D on R2D2 es deixava perdre contra Chewbacca en una mena de partida d'escacs. Autèntica ciència-ficció per aquell temps, clar, malgrat que l'efecte 3D ja estava explotat fa temps en el cinema i abandonat, per cert, pels incòmodes costos de les ulleres de paper-xarol de l'època. Per la mateixa època, en 1982, Nintendo treia al mercat les seues consoles portàtils: les Game & Watch, que, per als qui no les conegueu vos recomane que les cerqueu en el youtube. La més destacable va ser Donkey Kong que, curiosament seguia un sistema de doble pantalla denominat Multi-screen que és l'antecessor directe de la archiconeguda Nintendo DS.

 Game & Watch de Donkey Kong.

Precisament va ser Nintendo DS la que va revolucionar el mercat en 2005 amb la possibilitat d'interactuar amb una pantalla tàctil i ara, en 2011, la multinacional japonesa s'ha proposat berenar-se tot el mercat de les portàtils avançant-se a Sony (que dissenya l'enigmàtica NGP) i incorporant un sistema de 3D a una consola ja de per si mateix prou potent (de l'estil de la Wii, perquè ens entenguem, però en una portàtil).

Ja avancem que el sistema 3D, que es pot regular o fins i tot desactivar, solament ho van a poder gaudir els que juguen a la consola. Els espectadors ho veuran bastant borrós i fins i tot, el jugador, si es mou un poc més del compte perdrà nitidesa en l'efecte. Encara així, el que han aconseguit és autèntica ciència-ficció. Un efecte curiós, una sensació que, com succeeix a l'anunci, et deixa estranyat. Si a açò li afegim que han inclòs una millora molt important en els gràfics, que hi ha prevista una varietat de jocs important (on no faltaran els exitazos de Mario Kart, Street Fighter, etc.) i que han afegit noves aplicacions extra com els Mii de la Wii; un sistema de navegació per internet més eficaç; un quadre de comandaments molt més complet i fins i tot, una càmera que fa fotos en 3D! doncs sembla indubtable que els de Nintendo s'han tret de la màniga un nou trencamercats.

  L'únic dubte és si serà el boom dels nadals o hauran arrasat amb el mercat abans. De moment no ho podem saber. Igual no tenen l'èxit que s'esperen, l'han col·locat a 250 euros i, si tenim en compte la gran quantitat de persones que tenen la NDS original pot ser que es porten una desagradable sorpresa. Alguns, a més, encara que la sorpresa estiga garantida, és possible que es queden una mica decebuts per l'efecte 3D. El que sí podem assegurar des d'ací és que el que la prova, la desitja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada