divendres, 1 de desembre de 2017

PRESENTACIÓ A TORÍS DEL LLIBRE "VINDRÀ LA MORT I TINDRÀ ELS TEUS ULLS", D'URBÀ LOZANO

Per Marcos Pedre (2n de Batxillerat)

El passat divendres 24 de novembre l'escriptor Urbà Lozano va presentar a la biblioteca municipal de Torís el seu últim llibre Vindrà la mort i tindrà els teus ulls. Aquest llibre ha estat el relat guanyador del Premi Enric Valor de Novel·la 2016. Urbà Lozano i Rovira (Alginet, 1967) compagina la seua tasca com a escriptor amb la de professor de valencià a l'IES Bunyol. L’acte de presentació de l’obra va comptar amb la presència de l’autor, acompanyat de Gonçal López-Pampló, director literari de Bromera, i de César Augusto Asencio, diputat de Cultura i Educació.


La presentació va començar a les 8:20 de la vesprada i comptà amb l'assistència de moltes persones, va estar quasi plena. La presentació va començar amb una brillant intervenció de tres xiques pintant la portada del llibre en un llenç al ritme d'una guitarra i poc després una altra xica va començar a recitar el poema de Cesare Pavese Vindrà la mort i tindrà els teus ulls

Poc després Urbà Lozano va començar a parlar de les ganes que tenia de realitzar aquesta presentació. Un amic seu que l'acompanyava va fer unes breus pinzellades sobre la seua vida. Em va cridar l'atenció va ser que no es dedicara exclusivament a escriure, sinó que també es dedica a l'ensenyança en un institut.Vindrà la mort i tindrà els teus ulls és una poderosa reflexió literària sobre la vida, l'amor i els secrets inconfessables. El públic va participar activament fent tot tipus de preguntes, des de quin era el tema del llibre, fins a per què s'havia fet escriptor, i Lozano va respondre molt directe i amb un poc de sentit de l'humor a tot el que se li preguntava. Aquest autor era desconegut per a mi, però després d'estar escoltant-lo tinc més interés en llegir alguna obra seua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada