divendres, 7 de novembre del 2014

CRÒNICA DEL CORRELLENGUA 2014

Per Isaïes Valero Picó (2n de Batxillerat)

El passat 17 d'octubre va tenir lloc el tradicional sopar del Correllengua a Torís, al qual vaig poder asistir amb un amic. Aquest sopar es realitza anualment per reivindicar la nostra llengua, el valencià.

Alumnes de l'IES Torís i del CEIP Joaquín Muñoz premiats al Correllengua 2014
El sopar es va realitzar en un bar del poble, on els organitzadors d'aquest correllengua varen adornar el local amb senyeres i van afegir els colors roig i groc per tot el local. A més van acudir diferents integrants dels partits polítics d'esquerres del poble i també persones que defenen la nostra llengua.


També van asistir tant alumnes del col·legi de Torís, com alumnes de l'institut, ja que tradicionalment es realitzen concursos de còmics i vídeos en valencià. Allí es van anunciar els guanyadors: Míriam Lladró i Vicky Oniehina (premi al millor còmic sobre Joan Roís de Corella) i Daniel Carolei, Marta Ruiz, Nuria Corral, María García i Sergio Merchante (premi al millor curtmetratge sobre Joan Roís de Corella).


Victoria Oniehina i Miriam Lladró, premi al millor Còmic sobre Joan Roís de Corella
Foto de grup dels premiats
Una volta vam acabar de sopar i es va acabar d'anunciar els guanyadors dels concursos, va actuar un grup anomenat Mi Sostingut, compost per dos joves, ambdós amb guitarra. Aquestos van començar parlant del poble d'on venien, La Pobla Llarga, al qual van dedicar una cançó. Després van anar tractant diferents temes abstractes, com una cançó que parlava d'un tractor o una altra que parlava d'un home que no volia dutxar-se o també una cançó d'un xaval que era neoliberal i havia de dir-ho als seus pares.

Mi Sostingut va actuar a Torís la nit del Correllengua.
Així va ser el sopar del Correllengua a Torís i en la meua opinió va estar molt entretingut i a més vaig poder passar una estona amb gent que aprecia la nostra llengua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada