dimarts, 8 de gener del 2013

MÉS ENLLÀ DE L’IES (I)

"La universitat és molt més que anar a classe, agafar apunts i estudiar”

 En la revista del trimestre passat inauguràrem la secció “Més enllà de l'IES” amb l'entrevista a un dels alumnes que va finalitzar la seua etapa de secundària en el  curs 2011-12. Rafa Picó va aconseguir, no sense esforços i amb més d'una dificultat, estudiar la carrera d'Infermeria. Després de molts anys en l'institut, per a ell ha arribat l'hora d'enfrontar-se a les grans aules de la facultat i al sempre diferent món de la Universitat:

Primer que res, ha sigut molt costós arribar a la facultat?
Costós no, constant, sobretot 2n de batxiller que és un curs molt ràpid, en el que no et pots parar a respirar, és molta matèria en poc de temps i s’ha de ser molt constant en la feina per no perdre’s res. La veritat és que després de la por que te fiquen al cos durant tot l’any els professors, els tres dies de selectiu passen volant, però per a açò s’ha de treballar dur durant tot l’any i val la pena treballar dur durant un any per entrar a la carrera que t’agrada.

Rafa Picó amb la indumentària de les pràctiques

En què consisteix la teua especialitat i en quin campus s'estudia?
La meua carrera està inclosa en l’especialitat de Ciències de la Salut i s’estudia en el campus de Blasco Ibañez de la Universitat de València, a la mateixa ciutat de València, al costat de l’Hospital Clínic.

La vida en la facultat és molt diferent al que t'esperaves?
Si, és molt millor. La veritat és que la vida universitària és molt més que una simple vida acadèmica, porta per darrere una vida social que tot estudiant ha de conèixer també. La universitat és molt més que anar a classe, agafar apunts i estudiar, també ha de fer-se vida social i participar en tot el que es puga en la facultat. A la universitat s’obri un món més lliure amb noves persones i nous ambients,un món en el que coneixes a moltes persones de les que es pot aprendre també.

Quins són els principals problemes que t'estàs trobant en la Universitat?
El meu major problema es matinar, ara em desperte diàriament a l’hora que m’alçava els dies que tenia examen per a estudiar. Jo no em quede en València i el tindre que moure’s tots els dies en transport públic es fa pesat, si no fora per això no tindria cap problema, la veritat es que aquest curs tinc molt bon horari que sol ser un del pitjors problemes però jo he tingut sort. Els primers dies sí que vas perdut però en quan te situes no trobes problemes. És acomodar-se a la nova situació.

I què t'està sorprenent de forma positiva del món universitari?
La llibertat i la quantitat de coses noves que s’aprenen, i no sols dins de les classes. El món universitari te ensenya a ser més “llest” a banda de fer-te més intel·ligent també. Conèixer a nova gent et permet entrar en contacte amb moltíssimes experiències noves de les quals també s’aprèn. A més a més a la universitat comences a estudiar el que t’agrada o es suposaque t’agrada i açò motiva a l’hora de ficar-se a treballar i estudiar.

Tenint en compte com et van les coses fins ara, hauries canviat alguna cosa de la teua trajectòria formativa o estàs content amb el camí que has seguit?
La veritat és que estic molt content amb el camí que he seguit, l’esforç es veu recompensat si entres a la carrera que vols. Canvia molt estudiar el que t’agrada i el que interessa, que a estudiar el que et manen. Paga la pena esforçar-se els anys de batxiller per a poder fer el que t’agrade i no el que pugues.

Què és el que trobes més a faltar de l'IES de Torís?
Els companys. És de veres que en la facultat es fan nous amics però sempre es troba a faltar el bon rollo i la complicitat dels companys de tota vida. I encara que parega mentida que ho diga un universitari: les partides de cartes a la cafeteria.

Quin consell li donaries als alumnes que estan a segon de batxiller per a afrontar millor el curs i la selectivitat?
Que no es saturen. Hi ha temps per a tot, és qüestió d’organitzar-se, i sobretot que controlen els nervis que són el pitjor enemic. Planificar i aprofitar bé el temps i les classes i recordar que este curs és dur però cal no dormir-se per tal de poder traure la màxima nota. Ja tindrantemps de festa quan arriben al final.

Finalment, comenta'ns alguna raó per la qual recomanaries l'especialitat d'Infermeria.
A banda de recomanar-la per la companyia femenina que és majoritaria en la meua classe (som 10 xics en una classe de 70 persones), la recomane perquè la infermeria és una branca de les ciencies de la salud un poc subestimada però quan l’estudies des de dins observes que comporta més utilitat i importància de la que la gent li dóna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada