divendres, 8 d’octubre de 2010

Biblioteca oberta

Bé, comença un nou curs acadèmic i, en conseqüència, resulta imprescindible parlar de la biblioteca com a espai comú de la comunitat educativa de l’IES Torís. Lluny de considerar, per tant, aquesta instal·lació, com un lloc de silenci tortuós i avorriment perpetu, la nostra intenció, i quan diguem la nostra és la de totes i tots, és transmetre la idea contrària, això és, la de veure la biblioteca com un espai més del centre i alhora com un lloc d’encontre des d’on poder aprofitar el temps mort del nostre horari amb les més variades activitats acadèmiques: realització d’exercicis i tasques diverses, préstec de llibres, activitats complementàries, preparació de les sessions de classe, dinamització estudiantil, etc.

Amb tal propòsit, els integrants de la comissió encarregada de la biblioteca, així com tots aquells que tenen el privilegi d’aprofitar-se’n dels seus recursos, ens informen que l’horari d’obertura és des de les 11,30 fins a les 11,55. Un espai de temps suficient per fullejar lectures i documents, realitzar tasques pendents i, sobretot, per llogar els llibres corresponents de cada matèria educativa. En aquest sentit, cal dir que totes les lectures incloses en les programacions de Castellà i Valencià estan disponibles a les prestatgeries de la biblioteca i que el ritme de préstec és, de moment, molt satisfactori. No cal comprar si es pot llogar, pareix ser la màxima. Una màxima apropiada per als temps que corren, certament.

Pel que fa a l'ambient, la biblioteca ofereix una magnífica oportunitat per a crear un hàbit d'estudi. Està situada a la planta baixa del centre i es gaudeix d'una atmosfera adequada, amb unes prestatgeries totalment obertes que possibiliten la consulta directa i un finestral lateral que deixa entrar la llum i, alhora, la fresca.

En altre ordre de coses, la biblioteca resta oberta a totes les activitats de dinamització que tant el professorat com l’alumnat puga plantejar. És per això que sobre la taula ja hi ha una proposta de visualització d’espots sobre Jaume I i el 9 d’octubre. Aquesta activitat es durà a terme en breu i, bàsicament, pretén donar a conéixer la nostra data de naixement com a poble així com les seues repercussions actuals. Benvinguts sereu si en formeu part activa o passiva, tant fa. Íntimament relacionat amb les activitats de dinamització, també cal afegir que al llarg del present curs, s’hi faran presentacions de llibres, activitat oberta a tot el personal del centre i de la qual se us informarà convenientment i al seu temps.

Res més. Només dir-vos que ens alegrem de disposar d'un espai cultural de primer ordre entre les nostres parets. Esperem doncs, que aquesta informació us resulte profitosa i que la feu servir com correspon.

Ànim, força i salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada