divendres, 13 de febrer del 2015

BAJOQUETA ROCK

Per Julia Algarra Marabella (2n de Batxillerat)

Bajoqueta Rock és un grup de rock valencià que es va originar a Riba-roja de Túria, a la Comunitat Valenciana, a l’any 1988 i perdura fins l’actualitat. Està compost per Paco Lluís Ramos (guitarra i veus), Julio Miguel (guitarra i veus), Miquel Àngel Moreno (trompeta i veus), Salvador Ferrer “Manyanet” (guitarra), Boro Ferrer “Manyano” (percussió), Andrés Morales (bateria), Ramon Casades (saxo), Javi Oltra “Moch” (baix) i Javier Subiron Subiron (percussió).

Bajoqueta Rock

Es caracteritza per les seues actuacions excèntriques, el seu gran sentit de l’humor, i per incloure cançons populars tradicionals valencianes, però amb un ritme propi del rock. Al mateix any que es va formar el grup, van traure el seu primer disc, A pèl, compost per 19 cançons entre les quals destaquen Rock del pet i X’acarrere uo!.


Paco Lluís Ramos
L’any 2001, van traure Amb dos pinyols compost per 12 cançons com una versió del clàssic Tomateta i pimentó, Com a cagalló per sèquia o La taronja no funciona.



Retruqu3 es va traure a la llum l’any 2004. Compost per 13 cançons, com Garrofera rumbera, Hortènsia tenim un problema o Navelina. Per últim, l’any 2010 van traure la cançó Ie, el de l’oli!.



Bajoqueta Rock va tindre un gran èxit als primers 15 anys de la seua carrera, després es va veure desplaçat per l’aparició de nous grups en valencià que oferien un altre tipus de música, però açò no fa que els èxits de Bajoqueta Rock es deixen a un costat tan fàcilment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada