divendres, 8 d’abril del 2016

LA MODERNITAT REPUBLICANA A VALÈNCIA

Sofia Añón Picó (2n de Batxillerat)

El MuVIM acull aquests dies la major exposició sobre la modernitat republicana que es recorda en la ciutat, amb més de 280 representacions artístiques, que apropen a l’espectador a un patrimoni artístic molt interesant.


Es tracta d’una exposició que recull tant obres d’altres exposicions o arxius, fins obres privades. Predominen els cartells de propaganda política però també podem trobar pintures, escultures, cartells de fires taurines, de la fira d’estiu, de les Falles, documents oficials de l’època, diaris, fotografies o cartes.



L’exposició està repartida per les principals sales del museu i estan dividides més o menys per la temàtica política: comença per la "Dictablanda", continua per la Segona República i el primer bienni, el segon bienni i el front popular, la Guerra Civil on tracta també les polítiques socials i l’exportació de la taronja, i la dictadura de Franco.

Durant el recorregut de l’exposició podem destacar que hi ha un xicotet fragment d’un vídeo on es poden veure imatges de gravades durant un discurs de Azaña. També cal fer menció especial a l’artista Artur Ballester, autor de la majoria dels cartells i a qui està dedicat el epíleg del recorregut.


En conjunt l’exposició no es centra en la política del temps, sinó es l’art figuratiu que predominava en l’època i és el fet que més m’ha agradat, t’ajuda un poc a veure com era la societat del moment, a més tots els cartells són meravellosos. És una bona opció per a passar una vesprada cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada