Per Magdalena Neghina (2n de Batxillerat)
La xerrada començà amb aquesta pregunta: ¿què hauries fet si hagueres viscut en l’Alemanya nazi? Per suposat, tots nosaltres contestàrem que ens hauríem oposat al nazisme, no obstant això, mitjançant alguns vídeos, ens va demostrar que no era tan fàcil.
Molts dels militars jutjats en els judicis de Nuremberg al·legaren que el seu únic delicte fou obeir ordres. Carles Senso posà un vídeo on es mostrava un experiment sobre aquesta qüestió: una persona havia de donar-li una descàrrega a l’altra si aquesta contestava malament algunes preguntes. També veiérem en un altre vídeo com l’entorn social condiciona el nostre comportament. Amb aquests vídeos crec que a molts en quedà clar que seguir els teus principis en l’Alemanya nazi no haguera sigut molt fàcil.
No obstant això, en el primer vídeo hi hagué un xicotet percentatge de persones que, tot i que rebien ordres, decidiren no continuar amb l’experiment, pel perill que comportava.
Pense que va ser una xerrada molt interessant i molts ens quedàrem amb ganes de més. A més, el llibre sembla molt interesant, perquè es el primer que conta la vida de tots els riberencs que acabaren en Auschwitz, per exemple. Crec que fou una molt bona activitat preparada per el centre. La meua última recomanació és que us llegiu el llibre La ignomínia de l’oblit, de Carles Senso i Ximo Vidal, del qual hi ha uns quants exemplars a la biblioteca de l'IES Torís.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada