dimarts, 11 d’octubre del 2011

OP ART

  Els alumnes de primer i quart d’ESO han començat a treballar dibuix tècnic a l’assignatura de plàstica i visual i han començat fent un treball op-art. Per aquest motiu he pensat en escriure  un article dedicat a aquest estil artístic.
Eixemple de op art de Bridget Riley i Victor Vasarely

Dibuix de Alicia Ruiz, 1r C
Dibuix de Vanessa Domingo, de 4t B
L’op-art abreviació de optical art, sorgeix a finals dels anys 50 encara que arriba al seu auge en els anys 60. Està emmarcat dins de l’art abstracte però va més enllà, utilitza la geometria per produir efectes òptics enganyant l’ull de l’espectador, produint  il·lusió de vibració o moviment, confusió de figura i fons, il·lusió de volums i profunditat on només hi ha dues dimensions…  El moviment artístic va ser molt acceptat al seu temps per les seues molt estudiades formes. El seu major exponent va ser Victor Vasarely (1906-1997) d’origen hongarès, que va desenvolupar la major part de la seua trajectòria a França. A Espanya el més destacat d’aquest moviment va ser l’alacantí Eusebio Sempere (1923-1985).
 
Aquest estil va influenciar moltíssim al món del disseny i de la moda.


Links relacionats:

6 comentaris:

  1. doncs el op art es ilusions optiques que enganyen al ull per a causar un moviment o vibracio

    ResponElimina
  2. segons lo que entengut jo si !

    ResponElimina
  3. yo aso no o entenc perque son blenquesi negres i no roges i blavess¡¡¡ peer lamor dedeu quina cosa mes extraña¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina