dimecres, 19 de desembre del 2012

I CERTAMEN LITERARI "IES DE TORÍS"

T'agrada escriure? Eres dels que gaudeixen imaginant móns diferents o situacions impossibles? T'apassiona crear personatges i històries de ficció? Ara amb el concurs literari de l'IES no solament pots desenvolupar la teua afició, sinó que a més pots aconseguir un premi més que interessant. Es tracta d'un concurs de relats curts amb dues categories: una per a valencià i una altra per a castellà. El guanyador de cadascuna s’emporta 300 €! També hi ha premis per als millors relats d'autors joves i per als millors relats d'alumnes de Godelleta i de Torís. Anima't i participa-hi! El termini d'inscripció acaba en el mes de març i els premis es lliuren en el mes d'abril coincidint amb la celebració del dia del llibre.


BASES DEL I CERTAMEN LITERARI 'IES DE TORÍS'
L'IES de Torís organitza per primera vegada un certamen literari amb l'objectiu de promocionar la creació narrativa entre els joves, tant en valencià com en castellà. En aquesta primera edició, les obres admeses seran relats curts de ficció. Les bases del certamen són les següents:
1. Poden participar tots els autors residents a la Comunitat Valenciana, que hagen nascut entre els anys 1991 i 2001 (tots dos inclosos).
2. S'estableixen dues categories:

a) Relat de ficció en valencià.
b) Relat de ficció en castellà.
Cada autor podrà presentar una obra com a màxim en cadascuna de les categories.
3. Les obres han de ser inèdites i estar escrites, segons la categoria, en castellà o valencià. No s'acceptaran obres premiades en altres certàmens o aquelles l'autoria de les quals siga discutible. Es rebutjaran aquelles obres que es consideren ofensives atenent als drets recollits per la Constitució Espanyola.
4. Les obres s'escriuran amb ordinador i es presentaran amb un tipus de lletra de 12 punts (Times New Roman o similar) i amb un interlineat d'1,5 línies; amb un màxim total de 25 línies per full. L'extensió dels relats comprendrà des d'un mínim de 4 pàgines fins a un màxim de 10.
5. Els participants lliuraran l'obra per triplicat i, en sobre a banda on constarà el títol de l'obra, s'adjuntaran les dades personals de l'autor, una fotocòpia del DNI i una fulla escrita en la qual es declare que el participant és l'autor legítim de l'obra. A l'exterior del sobre (tancat) haurà d'indicar-se el títol de l'obra o el pseudònim de l'autor.
6. S'estableixen els següents premis:
a) Premi al millor relat en valencià: 300 €
b) Premi al millor relat en castellà: 300 €
c) Premi al millor autor en castellà entre 12 i 16 anys: 150 €
d) Premi al millor autor en valencià entre 12 i 16 anys: 150 €
e
) Premi especial al millor relat presentat per un alumne de Godelleta o Torís en valencià: 100 €
f) Premi especial al millor relat presentat per un alumne de Godelleta o Torís en castellà: 100 €

Les obres premiades seran publicades per l'organització en edició limitada. Igualment, l'organització es reserva el dret d'afegir en l'edició els relats finalistes sempre amb l'acord previ dels autors. Aquestos finalistes rebran un diploma acreditatiu o accèsit. Tots els autors rebran exemplars de l'obra. Igualment, seran avisats amb antelació per a que faciliten la cessió dels drets d'autor de les obres a l'IES de Torís.

7. Els participants solament podran accedir a un dels premis.
6. Les obres es presentaran personalment o per correu en la següent adreça:
CERTAMEN LITERARI IES TORÍS
IES TORÍS
C/ Vicent Andrés Estellés, nº 3
CP 46389 TORÍS (VALÈNCIA)
7. El termini de recepció de les obres finalitzarà l'1 de març de 2013. S'acceptaran fora de termini únicament aquelles obres segellades per correus dins del termini estipulat.
8. L'IES de Torís triarà un jurat competent que decidirà qui es fa creditor dels premis oferits. Els guanyadors seran avisats amb antelació al lliurament de premis. La decisió del jurat serà inapel·lable i la concessió dels premis dependrà directament de l'IES.
9. En cas que el jurat ho considere oportú, algun dels premis pot quedar desert.
10. Les obres no premiades, podran ser recollides en el termini d'un mes a la secretaria del centre. Passat aqueix termini els exemplars seran destruïts.
11. El lliurament de premis tindrà lloc en un acte públic, el dia 23 d'abril de 2013. Els guanyadors es comprometen a assistir a l'acte.
12. La participació en el certamen suposa l'acceptació de totes i cadascuna de les bases ací exposades.
Per a més informació, poden consultar la web: www.iestoris.com o el blog: iestudiants.blogspot.com; o escriure un correu electrónic a iesturis@iesturis.com. El telèfon del centre és: 96 252 70 22.

4 comentaris:

  1. Els no estudiants de l'IES també poden participar mentre hagen nascut entre el 1991 i el 2001?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí clar, es tracta d'un certamen obert per a tota la Comunitat Valenciana.

      Elimina
  2. Quan es donaran els resultats del concurs?

    ResponElimina
  3. Jo l'he enviat, però he vist en una notícia del institut (en la vostra pàgina) que el concurs es cancelava per que no hi havia diners. Es veritat?

    ResponElimina