dilluns, 2 de desembre del 2013

EL PLANETA DELS SIMIS

Per Carmen Luna, de 2n D

 Aquesta pel·lícula és de ciència-ficció i és molt curiosa. Tracta sobre la relació entre un grup de simis i un home. A la fi es fan amics i passen per moltes coses junts. Tenen moltes coses que resoldre, i la veritat és que són molt interessants. Anime a veure-la a tot el que vulga!

 Pertany al gènere de la ciència-ficció. Tracta d'un home que inicia un viatge espacial en una nau. Ell es tanca en una espècie d'urna amb dos xics i una xica. Després de dos mil anys ixen i la xica havia mort. Però hi ha un problema més greu: la nau ha caigut a l'aigua i s'està inundant. Van eixir amb un bot salvavides i van trobar terra. Més tard troben un riu i es fiquen a nadar. Mentre es banyen, s'adonen que els estan llevant la roba. Eren persones, però no parlaven perquè havien involucionat en aquell planeta. Més tard arriben els simis, una raça superior, i capturen a tots. Alguns humans van morir, dels tres homes només va sobreviure'n un: l'últim que es va tancar en l'urna. Els simis el torturen fins que descobreixen que pot parlar. Una femella ximpanzé sempre el defèn i el compra, també compra a una xica perquè siguen els seus servents.

Fotograma de la pel·lícula
  El director Franklin J. Schaffner ha fet un gran treball. Aquesta pel·lícula de 1968 va rebre el premi  Òscar al millor maquillatge. Jo crec que el maquillatge ha tingut molta importància en la pel·lícula, perquè si no, els simis no hagueren paregut realment simis. Jo crec que ho han fet molt bé. Crec que el que identifica a aquesta pel·lícula són els simis i la diferència de com són les coses ara i com eren abans. Crec que el seu subgènere és el drama. La recomane al públic a partir de deu anys, perquè pense que als mes xicotets els avorriria.


 Com a pel·lícula, crec que està ben desenvolupada. Va de principi a fi, és a dir, segueix un ordre cronològic. Crec que tot està molt ben retratat i la veritat, no m'identifique amb ningú. Els personatges, personalment, no em transmeten cap sensació, però pareixen prou reals.

El planeta dels simis no m'ha agradat massa, però no ha estat malament. Jo crec que el que ensenya aquesta pel·lícula és que no sempre es té el que es vol. La recomanaria, al públic que li agraden les pel·lícules relacionades d'una certa manera amb l'antiguitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada