divendres, 5 de febrer del 2016

TXARANGO EN CONCERT

Ruth Picó (2n de Batxillerat)

La gent estava nerviosa, entusiasmada, impacient, cridant i de sobte va eixir un tècnic, despres ja els vam vore… Txarango va eixir a l’escenari!

El 9 d’octubre se celebra l’entrada triomfal del rei Jaume I a València i per aquest motiu a Alzira 7.000 persones vam gaudir d’un concert de música en valencià. Los off beatters, Txarango, La Gossa Sorda i La Fúmiga van ser els grups que participaren. Dos d’aquests grups, Txarango i La Gossa, van anunciar que eixe era l’últim concert de la gira que estaven realitzant. Això va fer que el concert fóra més emotiu.


A les 21:30 començava, hi havia prou cua però anava molt ràpida. En la entrada tiraven al fem tot tipus d’alcohol, incloent les cerveses i els taps de les botelles d’aigua. Una vegada dins del lloc on se celebrà el concert a l’esquerra podies trobar tendetes, a la dreta els banys i al centre, l’escenari.



Al primer grup no hi havia molta gent; va ser al segon quan es va omplir. Txarango va fer un concert espectacular (algunes persones diuen que es va fer molt llarg, però jo no crec això) va començar amb La dansa del vestit, la següent cançó va ser Músic de carrer.

Al llarg de l’actuació vam escoltar música dels seus dos discs: el primer és Benvingut al llarg viatge i el segon, Som Riu. Altres cançons que vam tindre el plaer d’escoltar-los cantar varen ser Esperança i Somriu. Vaig disfrutar de cada moment, els pogos que es formaven eres perfectes. Els cantants es van acomiadar i tothom volia una cançó més... Doncs bé, va pasar com un minut o dos i tornaren a l'escenari i feren un acomiadament preciós donant les gràcies a tot el món i anunciant que eixe era l’ultim concert de la gira i que esperaven poder tocar en el concert del 9 d’octubre del 2016.


El concert durà una hora i mitja aproximadament, quan s’acabà aquesta actuació vam tindre uns 30 minuts de descans. A la 1 començà La Gossa Sorda, el nombre de persones va augmentar notablement, en alguns moments et costava respirar aire pur, també es va notar que l’edad mitjana del recinte va augmentar: al principi del concert véiem moltes xiques de 12 i 13 anys i en aquesta actuació ja no estaven.

Podria resumir aquesta actuació amb una sola paraula, més bé amb la paraula i el seu article: els pogos. Els pogos consisteixen a fer un cercle gegant de gent i quan la cançó arriba al seu esplendor, quan hi ha més intensitat, la gent que estava formant el cercle es tira cap al mig del cercle i es possa a botar a donar espentons… la finalitat és moure's frenèticament. Té un cert caràcter violent però s'intenta no llastimar ningú. Sembla que no tinga sentit unes persones que comencen a xocar-se en un cercle però és molt guai. No obstant això, els pogos que es feien en La Gossa eren molt bèsties, alguns em donaven por, fins i tot intentava no entrar perquè ho feien en totes les cançons quan hi havia algunes que no tenia cap sentit fer pogos. El final de l’actuació de la Gossa Sorda fou apoteòsic i van cantar La polseguera. Al llarg del concert vam escoltar Senyor pirotècnic, Farem saó i Camals mullats.

En general em va agradar molt. Sens dubte el meu grup favorit és Txarango i no em va decebre en cap moment. És més, crec que fou el millor concert al qual he anat. Anime a tohom que vaja almenys una volta en la seua vida a aquest tipus de concert, perquè són concerts únics. I heu de entrar en un pogo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada