“Amb un cicle ixes amb un títol superior, que ja et pot servir per a buscar feina”
Què vos pareix l’IES Marjana?
ALBERTO: És un institut com qualsevol, ple d’alumnes i professors per tot arreu, això sí, té aules preparades i professors especialitzats en les assignatures del cicle d’Administració i Finances. També és veritat que als cicles ens deixen un poc més de llibertat que a la resta de l’alumnat ja que som persones amb una edat i estem allí perquè volem aprendre.
EVA: No està malament. Està igual de distribuït que l'IES Torís, amb 3 classes per assignatura. El que més m’agrada és que les nostres classes estan totes al mateix pis, malgrat açò la coordinació entre els alumnes pel passadís és pitjor que a Torís.
Albert Puchades preparant els exàmens de comptabilitat.
|
Quines diferències trobeu entre un cicle formatiu i el batxillerat que cursàveu a Torís?
JENNIFER: Les diferències principalment són que agafes el cicle que tu vols, que estudies el que més t’agrada, el que t’interessa per a treballar, mentre que al batxiller has d’estudiar coses que no t’agraden o que et costen molt de treure endavant com és el cas de la filosofia, entre altres.
ALB: Hi ha moltes diferències, en primer lloc totes les assignatures son diferents, s’encaminen més a especialitzar-nos en el que haurem de fer en un futur quan treballem a l’administració o a les finances. Una altra diferència seria que no té tanta dificultat com el batxillerat, però això no vol dir que siga fàcil, és més, són assignatures que mai has cursat. La tercera diferència, és que es fan molts treballs i açò jo ho veig com una cosa necessària, ja que t’ajuda a treballar en grup i a traure’t per tu mateix les castanyes del foc.
Quins avantatges vegeu en cursar un Cicle Formatiu Superior?
EVA: Principalment el que ha comentat Jennifer abans, que estudies el que vols perquè moltes vegades a la universitat per no tindre la nota no entres on vols, però en un cicle, la majoria de les vegades sí que fas el que t’agrada, aleshores vas amb més ganes a classe.
ALB: L’avantatge principal que jo veig és que ixes ja amb un títol superior, que et pot servir per a buscar feina. Cursar un cicle superior és com especialitzar-te ja en el que vols treballar o t’interessa estudiar en un futur pròxim a la universitat. Un altre avantatge son les pràctiques que fas al segon curs en empreses.
JEN: Els principals avantatges són que una vegada fet el cicle et pot ubicar en el món laboral, mentre que si fas batxiller després has de fer o un cicle o una carrera. Si no tens clar quina carrera triar, crec que és la millor eixida.
Els entrevistats amb la seua classe en una visita a la Fira de Mostres de València.
|
Què s’estudia exactament en el Cicle d'Administració?
ALB: Al cicle s’estudien assignatures referents a l’empresa, com Comptabilitat, Gestió i Documentació, Recursos Humans, Ofimàtica i Anglés tant oral com escrit, acomiadar i contractar treballadors, normes de les empreses, portar la comptabilitat d’una empresa, fer presentacions cara al públic... Pots estudiar des de com formar una empresa, fins a com demanar una habitació d’hotel al Japó i tot en Anglés. Tot i molt més s’estudia a un Cicle d’Administració.
EVA: És veritat, majoritàriament estudiem com portar la comptabilitat d’una empresa, especialment pymes. Però també hi ha altres assignatures, com anglés, informàtica... que no són tant de comptabilitat, però que també ens serveixen per a un futur.
Quines dificultats trobeu en el vostre cicle?
ALB: La principal dificultat (deixant a banda matinejar) és que són assignatures que mai has donat i al principi et costa agafar-les, per descomptat comptabilitat és la que estic tenint més dificultat. No et pots dormir al principi, si no, et perds al final. Tot i això un es fa a l’horari i a la manera d’estudiar per poder aprovar el cicle.
Us penediu de la decisió presa?
EVA: No, no em penedisc gens. M'agrada el que estic fent i pense que per a un futur em servirà molt i això és molt reconfortant. També he conegut a nous companys, uns millors que altres, però que a cap canvie perquè, si no, no seria la mateixa classe.
ALB: Jo tampoc, és més, d’haver sabut que era així un cicle formatiu, no m’hauria encabotat en fer el batxillerat. Molta gent pensa que un cicle formatiu el fan les persones que no tenen ganes d’estudiar, però no és així, per fer un cicle superior és necessari ja un cert nivell acadèmic, que molta gent no té i no s’ha d’oblidar que una vegada s’acabe el cicle, sempre pots optar a entrar a la universitat sense cap problema, tenint bona mitja i si és necessari, fent la prova específica per apujar la puntuació.
JEN: En el meu cas tampoc em penedisc de la decisió presa, estic molt contenta tant amb el cicle com amb la majoria dels meus companys, que crec que és el millor, perquè sempre ens ajudem els uns als altres en tot el que podem.
Amb uns mesos ja d’experiència, recomanaríeu aquesta opció als alumnes de batxillerat de l'IES Torís?
ALB: Si no tenen pensat estudiar cap “carrera pura” o estan dubtant encara sobre quina carrera agafar o què fer, si hi ha algun cicle que els interesse, sense dubte que els ho recomanaria. Són més pràctics, es podria dir que a la universitat t’ensenyen la teoria i als cicles la pràctica. I hui en dia les dos coses són necessàries.
EVA: Sí, per què no? Sempre és una bona opció. Que no pensen que per vindre a un cicle és perquè siguen més "burros", ací també s’estudia, però el que t’agrada, a diferència del batxiller. Si en un futur volen fer alguna carrera relacionada amb l’empresa, és bona opció passar primer per aquest cicle.
JEN: Jo també recomanaria aquesta opció si tenen clar que és el que volen fer, perquè no t’has de posar mai a fer una cosa que no t’agrada, si ja agradant-te hi ha vegades que costa... Per a mi, personalment, ha sigut una de les millors opcions, perquè encara que veig que algunes coses em costen ho veig molt millor que el batxiller, on no entenia la majoria de les coses i em costava molt més.
A ’IES Marjana de Xiva s’estudia el grau mitj¡a i el superior
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada