dilluns, 1 d’abril del 2013

VULL SER ARTISTA FALLER!

I per què no? Si t’agrada la creativitat més espectacular i, al mateix temps, tens una mica de piròman, potser tingues dins de tu un artista faller. Bromes a banda, és una opció realment curiosa i creativa que a més d’un se li haurà passat pel cap durant les últimes festes falleres. A més, si vius a Torís, com les falles escara estan per celebrar encara pots comprovar en viu si t’agradaria o no realitzar aqueix ofici. La cosa és molt simple: amb l’última reforma dels cicles formatius es va obrir la porta a noves titulacions i la d’artista faller i construcció d’escenografies (que així és el seu nom oficial) és, sens dubte, una de les més curioses.


Falla Plaça El Pilar 2013
 Açò sí, té dos inconvenients: el primer és que és un cicle formatiu de grau superior, amb la qual cosa hauràs d’acabar abans el batxillerat o passar per una prova d’accés. L’altre inconvenient encara és més incòmode perquè es tracta d’una especialitat que solament s’imparteix en tres instituts de la Comunitat Valenciana: l’IES Benicalap a València (prop de la
ciutat de l’artista faller); l’IES Jaume I de Borriana i l’IES Les Llomes d’Alacant. No solament es tracta de dedicar-se a la professió d’artista faller, la qüestió s’amplia amb les fogueres d'Alacant, el disseny de gaiates a Castelló i, en general, el treball amb qualsevol attrezzo d’espectacles en viu. Aquest és el curiosíssim currículum d’assignatures que donaríeu si esteu interessats en aquesta possibilitat:


MÒDULS PROFESSIONALS

Primer curs:
Disseny tècnic d’escenografies i falles.
Organització de la producció d’estructures i maquinària escènica.
Organització de la producció de figures corpòries i ninots.
Organització de la "plantà" de falles.
Formació i orientació laboral.
Empresa i iniciativa emprenedora.
Horari reservat per al mòdul impartit en anglès.

Segon curs:
Planificació de la producció.
Organització de la producció d’attrezzo.
Organització del muntatge de decorats.
Ambientació i servici d’espectacles.
Projecte de construcció d’escenografies i falles.
Horari reservat per al mòdul impartit en anglès.
Formació en Centres de Treball.

La informació la podeu consultar en la pàgina web de la conselleria.

Ninot de la falla Cuba-Literato Azorín 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada